5 Videotrends die belangrijk zijn voor B2B-bedrijven

Trends worden veelal gevolgd door mensen. Als marketeer of business owner wil je natuurlijk vooruitstrevend zijn en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op marketinggebied om tijdig hierop in te spelen. Daarom hebben we in deze blog 6 B2B-videotrends voor je op een rijtje gezet!

1) Video-overtuigingskracht

Vergroot de koopintentie van je klanten met video. Uit onderzoek blijkt namelijk dat daar een enorme kans ligt waar jij op kan inspelen.

Om voordeel te halen uit video zal je in elke fase van het marketingproces je video moeten meten. Hierdoor verzamel je specifieke data waarbij je de video nog specifieker kan inzetten en personen met een zoekopdracht beter kan voorzien met antwoorden op hun vragen.

Net zoals een klant in de b2c-sector zal ook een klant in de b2b-sector simpelweg op zoek zijn naar een antwoord op zijn of haar vraag. Wil je meer uit je video halen? Sluit dan af met een CTA. Je maakt niet voor niets video’s. Je wilt wel graag dat er reactie of een lead uitkomt. Dit kan je makkelijk doen door een button in het scherm te laten opkomen. Plak er de specifieke link achter waarnaar je de klant wilt leiden..

Either you run the day or the day runs you.

2) Testimonials

Mensen luisteren liever naar échte mensen, dan naar merken.

Steeds meer bedrijven maken daarom video’s met hun klanten. Je kunt een klanten review of Q&A opnemen in je testimonial. Hierin kan je jouw klant naar de goede ervaringen, maar ook naar de leermomenten vragen. Alleen een succesverhaal kan soms te rooskleurig overkomen. Laat je klanten dus transparant zijn en de echte ervaringen delen in plaats van geregistreerde stukken.

3) Smartphone nog altijd populairst

Een belangrijke videotrend in de b2b-wereld is dat video steeds vaker zakelijke weergaven wordt gegenereerd via een smartphone.

Uit onderzoek blijkt dat mobiel gebruik per medewerker groeit van 2 naar 3 uur per dag in 2020. Dit komt door de opkomst van millennials, generatie Z en de algemene groei van het gebruik van smartphones in de b2b-sector. Het is dus belangrijk dat je video op smartphones goed worden weergegeven en mobile proof is. Dit houdt in dat een video ook goed te volgen moet zijn als iemand geen audio kan laten afspelen. Voeg bijvoorbeeld ondertiteling toe aan je video.

4) Vlog

Video wordt groter en groter, dus vloggen ook. Je neemt iemand letterlijk mee in hetgeen je doet.

In de B2C-sector zien we het al veel, maar in de B2B-sector is het steeds meer up and coming. Je krijgt meer engagement met je klanten als zij naar jouw vlog kijken en neemt daardoor de drempel weg om contact met je op te nemen. In een business vlog kan je van alles vertellen. Dit kan variëren van tips & tricks, tot een masterclass.

5) Interactieve video

Interactieve video is booming!

Video waarbij de medewerker zelf kan kiezen en dus kan bepalen wat diegene te zien krijgt. Zo kan de klant zelf kiezen waar zijn of haar interesses liggen. Interactieve video’s zijn efficiënter en effectiever bij het overdagen van informatie. Een belangrijk aspect voor een interactieve video is de modulaire verhaalstructuur. Ook doordat de inhoud flexibel is. Een interactieve video is breed inzetbaar. Denk hierbij aan werven van nieuw personeel of een specifieke aanvraag indienen.