7 redenen waarom een website belangrijk is voor je zaak

Waarom zou je als ondernemer een eigen website moeten hebben? Gewoon om ook een “website te hebben”? Natuurlijk niet! Er zijn heel wat redenen waarom je als ondernemer een website moet hebben. In dit artikel som ik enkele belangrijke redenen op.

1) Je zaak is dag en nacht bereikbaar

Beschouw je website als een extra verkoper, maar dan eentje die 24/7 beschikbaar is.

Stel, een potentiële klant wil ’s avonds om 23u meer informatie over je diensten. Dan hoeft die enkel maar je website te bezoeken ipv te wachten tot de volgende dag. Dit geldt zelfs nog meer voor webshops. Webshops maken het mogelijk om te shoppen wanneer dat voor jou klanten het beste uitkomt: voor sommigen is dat tijdens de middagpauze, voor anderen is dat om 21u ’s avonds als ze voor tv zitten.

Success is largely a matter of holding on after others have let go.

2) Vergroot het bereik van je bedrijf

Vaak gaan potentiële klanten eerst op zoek via Google. Sta je dan met je website bovenaan in Google, dan is er een kans dat deze bezoekers klanten worden. Maar een website kan ook het geografische bereik van je website vergroten, zodat je ook klanten kan aantrekken in gemeenten (of zelfs landen) waar je anders totaal niet zichtbaar zou zijn.

3) Bespaar (véél) tijd

Heel wat basisinformatie over je diensten en/of producten kan je eigenlijk op je website plaatsen. Zo vermijd je meteen al heel wat telefoons over eenvoudige vragen.

4) Stel jezelf voor

Je website is de ideale manier om jezelf en/of bedrijf even kort voor te stellen! Wat drijft je, wat is je passie, waar hecht je veel belang aan? Dit zijn zaken die je niet aan iedere klant kan vertellen in bijvoorbeeld je winkel. Dit is nog meer van belang voor klanten die jou niet “echt” kennen maar enkel van je website. Jezelf voorstellen op je website geeft vertrouwen en zal er voor zorgen dat je bezoekers sneller klant worden.