Is E-mail marketing nog waardevol?

Dagelijks worden er meer dan 250 miljard mailtjes verstuurd. Vind je dat al veel? Bedenk dan dat dit aantal blijft stijgen tot wel 333 miljard e-mails in 2022! E-mail is nog steeds onmisbaar in veel organisaties. Niet alleen als communicatiemiddel, maar ook als strategie voor marketing en sales.

1) Eenvoudig te meten

E-mail marketing is een van de meest eenvoudige varianten van online marketing. Dit komt doordat het inzichtelijk is om de resultaten van je campagne te meten. Voorbeelden van data zijn:

  • Het aantal klikken
  • Inschrijvingen/uitschrijvingen
  • Welke e-mails geopend worden

2) Betaalbaar

Bij e-mail marketing zijn de kosten per conversie zeer laag in vergelijking met andere marketingopties. Hoewel men vaak denkt dat social media de goedkoopste marketingoptie is, is het feitelijk niet waar. Marketing op Facebook is vrij duur (vooral voor een klein of beginnend bedrijf). Om nog maar te zwijgen over Google Adwords of soortgelijke aanbieders.

3) Rich content

Creativiteit en originaliteit zijn erg belangrijk bij e-mail marketing. Om je e-mail op te laten vallen, wordt rich content gebruikt. Hiermee kunnen e-mails worden opgemaakt met tabbladen. Zo kun je meer content bundelen, zonder dat het vervelend is om te lezen.

4) E-mail marketing met video

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat e-mailmarketing met video voor een lead stijging van meer dan 200% zorgt. Dit komt onder andere doordat men niet verwacht een video aan te treffen in een e-mail.

E-mail marketing met video geeft de mogelijkheid om creatiever en opvallender te zijn met je e-mail content. Daarnaast wordt informatie via video veel beter opgeslagen dan via het lezen van een tekst.

5) Persoonlijke video is HOT!

Bereid om net dat éne stapje extra te zetten? Zet dan persoonlijke video in! Een persoonlijke video zorgt namelijk voor 500% meer conversie. Elke ontvanger ontvangt een aangepaste video met relevantie informatie. De personalisatie kan zo groots gemaakt worden als je zelf wilt. Zo kun je alleen de naam van je ontvanger, de functietitel of het bedrijfslogo aanpassen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de gehele inhoud per ontvanger te variëren.